team

onze helden

Rob Poelman, glazenier, zwolle, restaurateur, brandglass, Heino, ambachtsman, ambachtsacademie

Rob Poelman: Glazenier

Rob Poelman werkte tot zijn vijfenvijftigste als salesmanager in de buitensportindustrie. Hij zag een advertentie van de Ambachtsacademie en besloot bij Brandglass een opleiding tot glazenier te volgen. In 2018 kwam hij het team versterken. Zijn eerste grote klus was de restauratie van de glas-in-loodramen van de Petruskerk in Wapenveld. Rob lijkt gemaakt voor het werk van glazenier: hij is technisch, werkt nauwkeurig, heeft oog voor detail en gevoel voor kwaliteit.

 

Marien Heijboer, Brandglass, Zwolle, Utrecht, Glas in lood, Historicus

Marien Heijboer: Historicus,  timmerman en glazenier

Marien is afgestudeerd in geschiedenis en wijsbegeerte, maar vond zijn roeping pas echt toen hij in aanraking kwam met het ambacht van glas-in-lood. Samen met Arjan Boeve richtte hij Brandglass op en bouwde het uit tot het veelzijdige bedrijf dat het nu is. Marien is de chef werkplaats: hij zorgt ervoor dat iedereen aan de slag kan, hij bewaakt de planning en de kwaliteit en is daarnaast een meester in het vinden van creatieve oplossingen voor ogenschijnlijk onmogelijke opgaves.

 

Arjan Boeve, Brandglass, Zwolle, kunstenaar, Disney, Mickey Mouse, Above

Arjan Boeve: Kunstenaar, glazenier en ambassadeur

Arjan was al vroeg gefascineerd door kleuren, vormen en ontwerpen. Aan de kunstacademie studeerde hij af als animatiefilm maker en illustrator. Na een samenwerking met Toon Tellegen, het Nederlands Filmfonds en het uitgeven van het kinderboek: ‘Mano de Brandweerjongen’ woont Arjan een aantal jaar in Frankrijk. In Parijs en Normandië leerde hij de kneepjes van het vak.

Arjan is de visionair van Brandglass. Hij ziet kansen en mogelijkheden en weet collega’s én klanten te enthousiasmeren voor innovatieve toepassingen en kunstzinnige ontwerpen. Daarnaast is Arjan een hartstochtelijke ambassadeur van het ambacht. Samen met Rob en Marien zet hij zich in voor het opleiden van nieuwe vakmensen zodat het vak van glazenier ook voor de toekomst behouden blijft.